15 udbytteaktier du kan købe idag (Inspiration)

15 Udbytteaktier du kan købe idag

Uanset hvilke investerings strategi du følger, er der altid en fordel ved at inkludere udbytteaktier i sin portefølje. Hvis du følger lagerprincippet, kan det være med til at udligne nogle af dine skatter. Hvis du investere gennem en aktiesparekonto, giver det dig muligheden for at gro over loftet på 100.000 kroner, som kun gælder for indskud.

Hvis du mangler en introduktion til udbytteinvestering, så bliv klogere på udbytteinvestering her! Jeg kigger løbende på selskaber, som betaler udbytte, og udformer en personlig “Udbytte liste”. Du får ikke adgang til hele listen, men her får du du 15 mulige udbytteaktier, som du kan overveje at indføre i din portefølje idag.

15 Udbytteaktier der fortsatte i 2020

* Vær opmærksom på at nogle af selskaberne betaler lavere udbytte under Covid-19, men de er ikke stoppet. Der er derfor potentiale, men ingen garantier for, at de stiger igen over det kommende år. Jeg kan ikke garantere at disse selskaber fortsat udbetaler penge i de angivne frekvenser eller i det heletaget. Undersøg selskaberne selv og afgøre om de er en god investering for dig og din strategi!

MarkedetTickerNavnSeneste udbytteFrekvens
NASDAQAGNCAGNC Investment CorpUSD 0,12Måned
TSEADAlaris Royalty CorpCAD 0,29Kvartal
NYSEARRARMOUR Residential REIT IncUSD 0,10Måned
NASDAQBPYUBrookfield Property REIT IncUSD 0,3325Måned
TSEDIVDiversified Royalty CorpCAD 0,01667Måned
TSEFRUFreehold Royalties LtdCAD 0,015Måned
NASDAQGLADGladstone Capital CorpUSD 0,065Måned
TSENWH.UNNorthWest Healthcare Properties REITCAD 0,06667Måned
NYSEORealty Income CorpUSD 0,2335Måned
NYSEWSRWhitestone REITUSD 0,035Måned
NYSETOTTotal SEUSD 0,775075Kvartal
*STOCIBUSCibus Nordic Real EstateSEK 2,268
> 0,7216
Kvartal
> Måned
STO3KRTre Kronor Property InvestmentSEK 2,05Kvartal
TSEBKCanadian Banc CorpCAD 0,05342Måned
NYSECRTCross Timbers Royalty TrustUSD 0,037954Måned
* Virksomheden skiftede fra kvartale til månedlige udbyttebetalinger.

Nu tænker du sikkert, hvor er de danske virksomheder? Jeg har ikke været heldig at finde solide danske selskaber der betaler månedlige eller kvartal udbytter. De er derfor ikke særlig interessant når man akkumulere sin formue via udbytte geninvestering. Hvis du vil investere i danske udbytter, så kan du kigge på Nordnets udbytteguide.

Geninvester dine udbytter og opnå renters rente effekt

Når du investere i udbytter, så er det en fordel at akkumulere sin formue. Det kan du gøre ved at geninvestere dine udbetaling efter beskatning. Lad os sige at du køber 100 aktier til 7 kroner i stykket, en investering på 700 kroner. Hver aktie udbetaler hver måned 0,37 kroner, svarende til ~0,27 efter 27% aktieskat.

Måneden efter modtager du 100*0,27 kroner, svarende til 27 kroner efter skat. I mellemtiden er aktien steget i værdi og derefter faldet 0,37 kroner per aktie på ex dagen. Lad os sige at aktien nu er 8,2 kroner værd. Du kan altså købe 3 aktier mere, og har 3 kroner i overskud.

Måneden efter modtager du 103*0,27 kroner, svarende til 27.81 kroner efter skat. I mellemtiden har kursen ændret sig, men er efter ex dagen 7,70 kroner værd. Du har 27,81 kroner + de 3 kroner fra sidste måned. For de 30,81 kroner kan du nu købe 4 aktier mere. På den måde kan du i løbet af året udvikle (akkumulere) din portefølje, så længe selskabet udbetaler en stabil eller stigende udbytte.

Sund udbytteaktie med vækst

Du kan forøge din akkumulation ved at investere gennem en aktiesparekonto, hvor du lagerbeskattes årlig og ikke direkte på udbetalingen. Det giver dig muligheden for at geninvestere 100% af dine udbetalinger tilbage i flere aktier. Det kan du fordi at du må dække skatten med eksterne midler, så du kan dække din 17% beskatning fra lønindtægter eller andre steder, som ikke tages fra dine investeringer direkte.

Få mere ud af dine investeringer med lavere kurtager og omkostninger

Undersøg hvilke selskaber du gerne vil købe dig ind i, så du kan undersøge de forskellige platformers omkostninger. På nuværende tidspunkt vil du få mest ud af en aktiesparekonto. Aktiesparekontoen kan du i skrivende stund ikke oprette ved Nordnet, men der er tale om at de arbejder på kan tilbyde kontoen.

I danmark bruger størstedelen enten Nordnet eller Saxo Bank (SaxoInvestor / SaxoTraderGO) til at investere genne. Jeg har skrevet en dybdegående artikel, hvor jeg sætter de 2 platforme op imod hinanden: Nordnet vs Saxo Bank – hvilken platform er billigst?

Du skal dog være opmærksom på, at der er nogle aktier, som ikke kan findes på begge platforme. Derfor anbefaler jeg altid at oprette en investeringskonto ved begge platforme. Så er du dækket ind, hvis du skal investere bredt.

Alex Ahlgreen Westergaard

Alex Ahlgreen Westergaard

Med stor kærlighed for den økonomiske og teknologiske verden, elsker jeg at fordybe mig i at forbedre mine levevilkår. Forsøgte mig med min første virksomhed kort tid efter jeg fyldte 18 og siden da har jeg prøvet lidt af hvert.
Moderne Samfund Penge Værdiløs Illusion
Artikel

Det moderne samfund: Er penge en værdiløs illusion?

Man ville ikke antage at et moderne samfund kunne være baseret på illusionen af en værdi, som réelt ikke eksistere før den er skabt, kun for at man skal give dem tilbage med renter. Et